17 Φεβρουαρίου 2008

Σύμφωνα με το δημοσίευμα και ως 5 λεπτά μετά την ανάγνωσή του

Το άκουσα την περασμένη εβδομάδα. Ή από τον Βασίλη Κουφόπουλο στον Σκάι, ή από τους Πετρόπουλο-Κακούση στον Άλφα. Ότι (μάλλον το Ποντίκι ανέφερε πως) η είδηση πως ο Τζορτζ Κλούνεϊ αντιτίθεται στην ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, είναι μούφα.

Στο Ποντίκι η αναζήτηση για Κόσοβο και Κλούνει δεν βγάζει κάποιο σχετικό άρθρο. Αλλά η είδηση, όχι η διάψευση της, έχει παίξει στις εφημερίδες.
Λογικά υπεύθυνο είναι το ΑΠΕ, «Αστέρες του Χόλιγουντ τάσσονται στο πλευρό της Σερβίας στο ζήτημα του Κοσόβου, σύμφωνα με δημοσίευμα». Προφανώς αν κάποιος σπεύσει από τον τίτλο κιόλας να αποστασιοποιηθεί από την πηγή, ουδεμία ευθύνη φέρει για την ακρίβεια όσων μεταφέρει.

Βρήκα μια Βέστι αλλά δεν ξέρω αν πρόκειται για την ίδια. Από το μπλογκ του Foreign Policy παραπέμπουν στη σερβική Blic. Όμως κανείς δεν φτάνει τη δημιουργικότητα του Serbian Unity Congress, το οποίο προσθέτει στη λίστα τους Τομ Χανκς, Μάικλ Ντάγκλας, Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Τζόνυ Ντεπ. Η προσθήκη επιβεβαιώνεται και από τη Blic, έστω και προς αναπλήρωση της απώλειας του λιγόψυχου Κλούνεϊ, άρα να και η διασταύρωση της είδησης.

Το πιο συγκινητικό, περισσότερο κι από τη βάφτιση του Χάνκς, μου φαίνεται πως είναι η πληροφορία για το ταξίδι του Ντε Νίρο στη Σερβία όταν σπούδαζε και πως έδωσε στην κόρη του, που πάντως είναι από προηγούμενη σχέση της γυναίκας του, το όνομα του ποταμού Ντρίνα. Τι Drina, τι Drena.

Πάντα σύμφωνα με τα δημοσίευμα, μη πάρω κανένα στο λαιμό μου.

Κι επειδή πάντα υπάρχει κάποιος στραβός του οποίου το δίκιο πρέπει να ειπωθεί, το RTS, στο οποίο παραπέμπει το SUC, έχει κατεβάσει τη σχετική είδηση (αντίγραφο επιβιώνει ακόμα στην Google Cache).

Δεν υπάρχουν σχόλια: